Přeskočit na obsah

Cz | En | De | Ru | Pl | Bg | Ro | Es | Fr | Sk | Hu | Sr

Filamos – bánya- és építőipari technika

 
Torkretovací stroj TTS-600 Torkretovací stroj SSB 14.1 COM-A M2 (elektromotor / pevný rám) Míchačky s nuceným oběhem - srovnání

Betonlövő gépek(torkrét gépek) – SSB 05 sorozat

Felhasználás

Az SSB 05 sorozatú betonlövő géppel lehetséges beton és tűzálló beton keverékek lövése száraz, illetve nedves módszerrel. A gép a folyamatos adagoló rotor technológia alapelven működik. Az SSB 05 torkrét gép elméleti teljesítménye 0,5 – 7,1 m3/óra és kis és közepes terjedelmű munkákra alkalmas.

 


ÉRDEKLŐDÉS
Konkrét érdeklődés esetén kérjük, töltse ki az kérdőívet

SSB 05 COM-F

 

A gép fő felhasználási területe leginkább tűzálló beton lövése kohó és üvegkohó olvasztók, hőerőmű kazánok, kokszoló telepek, stb. bélésének készítésénél, kohászati, vegyi és üvegiparban. Továbbá alkalmazható betonszerkezetek szanálási munkáinál (pl. közúti és vasúti hidak, támfalak, hűtőtornyok, víztárolók, szennyvíztisztítók, stb.), épületek építésénél és rekonstrukciós munkáinál, vagy alagutak és közmű alagutak boltívének szilárdításánál.

Gyártott modellek

Az SSB 05 torkrét gép meghajtását vagy két fordulatszámú, két teljesítmény fokozatú, további szabályozást kizáró villanymotor (DUO változat), vagy egy fordulatszámú, folyamatos teljesítményszabályozást lehetővé tevő villanymotor (COM-V, COM-F változat), illetve folyamatos szabályozást lehetővé tevő légturbina (COM-A) biztosítja. Alapfelszerelés az összes csúszó felület kenését biztosító központi kenő rendszer. A kenést kézi, karos zsírzó pisztoly, vagy automatikus rendszer biztosítja.

A felhasznált betonkeverék jellege szerint választható a kis, közepes, vagy nagy adagoló dob. A kis adagoló dob főleg finomszemcsés, száraz és nehéz keverékek lövésére alkalmas (tűzálló beton, előre gyártott keverékek). Az ún. nedves úton történő lövéshez a MAXI (7,9 l) adagoló dob ajánlott.

Modell Meghajtás Teljesítményszabályozás
DUO két fordulatszámú villanymotor két teljesítményfokozat – átkapcsoló
COM-V egy fordulatszámú villanymotor folyamatos – variátor
COM-F egy fordulatszámú villanymotor folyamatos – frekvenciaváltó
COM-A pneumatikus motor folyamatos

Működési elv

Az SSB 05 betonlövő gép a betonkeverék pneumatikus szállítási elvén működik.

Száraz eljárás

SA betonlövéshez vagy szállításhoz szükséges száraz keveréket betölteni a gép garatjába, ahol folyamatosan megtölti a garat alatt elhelyezkedő adagoló dob hengereit. A keverékadagoló dobba jutásának megkönnyítéséhez a garatra levegős vibrátort és aprító berendezést szerelnek. Az adagoló dob forgó mozgásávala keverék 180 fokos elfordulással a felső sűrítettlevegő cső elé kerül, ahonnan az adagoló dob egyes hengereiből a szállító tömlők felé fújja a sűrített levegő. Mikor a keverék a kifúvó részből a szállító tömlőkbe kerül, az áramló keverékhez alulról még további sűrített levegő keveredik, mely segíti a keverék folyamatos haladását a tömlőkben. A fúvóka a tömlők végére van szerelve, ugyanide van vezetve a hozzáadott víz is, itt történik meg a szállított keverék nedvesítése. A lőtt keverék szükséges nedvességét a csatlakozó csappal lehet szabályozni.

Nedves eljárás

Az ún. nedves technológiás betonlövésnél a gép garatját előre megkevert, nedves keverékkel töltjük, szállított beton minőségben és összetételben. Az anyag gépen áthaladása a nedves technológia esetén azonos a száraz technológiával. A szállító tömlők végére szerelt fúvókába az adagolt víz helyett az adagoló szivattyúból kötésgyorsító adalékot vezetünk. Az adalékanyag adagolását adagoló szivattyú biztosítja DC 200.

Műszaki adatok

Paraméterek Száraz betonlövés Nedves betonlövés
Dob térfogata [l] 1,9 3,9 6,9 7,9
Elméleti teljesítmény *) [m3/óra] 0,25 – 1,5 0,5 – 3,0 0,9 – 5,4 2,3 – 7,1
Levegőfogyasztás**)
– 40 m szállító távolság [m3/perc]
3 – 5 10 – 15
Levegőnyomás max. [MPa] 0,5 – 0,6 0,5 – 0,6
Villanymotor teljesítménye [kW] 3 3
Elektromos hálózat 3 × PEN 400 V 3 × PEN 400 V
Szállító csövek mérete [mm] DN 25/32/40/50 DN 40/50
Szemcseméret max. [mm] 8 (DN 25/DN 32); 16 (DN 40/50) 4 – 8
Anyag nedvesség max. [%] 6 x
Állag fokozat x S4
Max. szállító távolság – vízszintes [m] max. 300 max. 40
Max. szállító távolság – függőleges [m] max. 100 max. 5 – 10
Víz csatlakozó [mm] DN 20 x
Adalék csatlakozó [mm] x DN 20
Fúvóka víz nyomása min. [MPa] 0,3 x
Paraméterek SSB 05 (COM-F változat)
Hossz [mm] 1600
Szélesség [mm] 750
Magasság [mm] 1250
Gép tömege (tartozékok nélkül) [kg] 450

*) Számított értékek. A valós teljesítmény függ a szállított keverék összetételétől, sűrített levegő forrás teljesítményétől, szállítási távolságtól és a szállító tömlők átmérőjétől.

**) A levegőfogyasztási adatok csak megközelítő értékek, függenek a gép pillanatnyi teljesítményétől, szállítási távolságtól és a szállító tömlők átmérőjétől.

Előnyök

  • kiváló működés a nehéz, száraz és finom betonkeverékek szállításakor (tűzálló beton, finom, előre gyártott betonkeverékek)
  • egyaránt alkalmazható száraz és nedves eljáráshoz
  • az automata központi kenőrendszernek köszönhetően a kopó alkatrészek (tömítő és törlő lapok) hosszú élettartama
  • teljesítményszabályozás
  • távirányítás lehetősége
  • alacsony üzemeltetési költségek
  • egyszerű kezelés és karbantartás
  • a gép robusztus szerkezete lehetővé teszi működését nehéz környezetben is

Galéria – Rotorok

Kiegészítő berendezések

Galéria – modellek

 

Gyártási program

Építőipari gépek

Szolgáltatások

Információk

Keresés